Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با نزدیک شدن به زمان  بازگشایی مدارس  با توجه به اینکه فعلا آموزش به صورت غیر حضوری است، طبق روال باید تقاضا برای خرید گوشی و تبلت برای دانش آموزان افزایش یابد و این موضوع بازار موبایل را تحت تاثیر قرار می دهد.

موضوع داغ دیگری که طی چند روز گذشته به شدت این بازار را تحت تاثیر قرار داده خبر از کارافتادن گوشی‌های شیائومی به‌علت تبعیت این شرکت از تحریم‌های ایالات متحده  بوده که بسیاری از صاحبان این مدل گوشی ها را برای فروش روانه بازار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش‌ میدانی خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان  از بازار‌های موبایل تهران، طی دو روز گذشته مراجعات به این بازار‌ها  افزایش یافته است اما به گفته برخی مغازه داران بازار هنوز راکد است و تقاضای خرید کاهش یافته است.

در همین ارتباط یک فروشنده گوشی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان تصریح کرد : با توجه به نیاز دانش آموزان به تبلت و موبایل برای آموزش غیرحضوری، شرایط امروز، آن بازاری نیست که فروشندگان انتظارش را داشتند و شلوغی لازم را ندارد.

درباره خبر قفل شدن گوشی‌های برند شیائومی در ایران  و تاثیر آن بر بازار هم از چند فروشنده موبایل سوالاتی پرسیدیم که اغلب فروشندگان این خبر را تکذیب کردند و گفتند که این خبر بلافاصله بعد از انتشار توسط برند شیائومی تکذیب شده و این برند، ایران را از سایر کشور‌هایی که این اتفاق برایشان خواهد افتاد جدا کرده است.

به گفته فعالان بازار موبایل هم اکنون این محدودیت در کشورهای لبنان و کوبا در حال رخ دادن است و برای ایران که یکی از خریداران اصلی این  برند است اتفاقی نخواهد افتاد.

در این خصوص یک مغازه دار که به نوعی خود را نمایندگی رسمی این کمپانی معرفی می‌کرد نیز گفت: بعد از منتشر شدن این خبر افراد زیادی با نگرانی از اینکه گوشی‌هایی که دارند قفل شود ،به صورت مداوم به تلفن‌های این فروشگاه زنگ زده و مسئله را جویا شده اند و بازار این مدل گوشی  تحت تاثیر این خبر به هم ریخته است.

به گفته این فعال بازار موبایل طی دو روز گذشته مراجعه افراد برای فروش انواع گوشی مدل شیائومی افزایش یافته است .

بیشتر بخوانید

 هیچ مشکلی موبایل شیائومی کاربران ایرانی را تهدید نمی‌کند


در رابطه با نزدیک شدن به ایام بازگشایی مدارس هم و تاثیر آن بر بازار هم از فروشندگان سوالاتی پرسیدیم.

یکی از مغازه داران در این خصوص گفت: مردم استقبال کمی از گوشی‌های دست دوم نشان می‌دهند و ترجیحشان برای خرید گوشی برای فرزندشان گوشی‌های نو و آکبند است، مگر کسانی که واقعا توان لازم برای خرید گوشی نو را نداشته باشند.

او افزود: هر کسی برای فرزندش بنا به توان خودش خرید می‌کند، مثلا کسی که از توان خوبی برای خرید گوشی برخوردار است حتی تا ۲۰ میلیون تومان هم هزینه کرده است، اما اکثر والدین حداکثر تا پنج میلیون تومان برای خرید گوشی هزینه می‌کنند.

یک مغازه دار در خصوص خرید تبلت برای دانش آموزان گفت: خانواده‌ها در ابتدا تمایل به خرید تبلت برای فرزندشان دارند، چون کارایی آن را  به دلیل صفحه بزرگتر و راحتی کار بیشتر، بهتر می دانند، اما با مشاوره‌هایی که از ما می گیرند و مقایسه‌هایی که بین قیمت‌ها انجام می‌دهند در نهایت ۸۰ درصد آن‌ها نظرشان تغییر می‌کند و به خرید گوشی تمایل پیدا می‌کنند.

در پایان توصیه‌ای که در این روز‌های کرونایی به مردم می توان داشت این است که حتما قبل از خرید گوشی و کالای دیجیتال مورد نیاز خود، مشخصات کالا‌ را در سایت‌های معرفی این محصولات مشاهده و مقایسه کنند تا هم انتخاب دقیق تری داشته باشند و هم از شلوغی و ازدحام در این بازار‌ها به خاطر بیماری کرونا جلوگیری شود و مردم تنها برای نهایی کردن خرید خود به اینگونه اماکن مراجعه کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گوشی بازار خرید گوشی برای خرید گوشی بازار موبایل گوشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۲۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال جدید طلافروشان

در شرایطی که برخی خبرها از امتناع فعالیت برخی طلافروشان حکایت دارد، بررسی‌ها نشان می‌دهد که الزام این صنف به درج اطلاعات دارایی‌ها در سامانه جامع تجارت یکی از اصلی‌ترین دلایل این مسئله است. ماجرا چیست؟

به گزارش ایسنا، به نقل از خراسان، دی ماه سال قبل بود که خبرهای مالیاتی درباره طلافروشان جنجالی شد. در آن زمان، اجرای تکالیف سامانه مودیان و همچنین سامانه جامع تجارت از جمله دلایل این مسئله عنوان و نتیجه‌این شد تا ضمن اجرای تکالیف سامانه مودیان، تکالیف سامانه جامع تجارت که طی آن می‌بایست اطلاعات و سرمایه طلافروشان در این سامانه ثبت شود، تا سه ماه به تعویق بیفتد. با این حال، این موعد هم اینک به سر آمده و مجدد، خبرهایی مبنی بر توقف فعالیت برخی کسبه در این صنف به گوش می‌رسد. اگر چه موارد مختلفی در این خصوص مطرح شده، اما به نظر می‌رسد یک چالش اصلی، درج اطلاعات در سامانه است. این در حالی است که با توجه به هدف سوداگری بودن بازار طلا، تاکنون راه‌هایی مختلفی برای دورزدن شفافیت در این بازار مشاهده شده که لزوم وجود شفافیت در این بخش را مانند سایر حوزه‌های آشکار می‌کند.

در روزهای اخیر، خبرهایی مبنی بر توقف فعالیت برخی طلافروشان در رسانه‌هایی مجازی منتشر شده است. اگر چه بررسی‌ها چنین مسئله‌ای را در سطح مشهود نشان نمی‌دهد، با این حال و به عنوان مثال گزارش دنیای اقتصاد حاکی از این است که‌این تعطیلی‌ها به صورت موردی رخ داده اند یا این که برخی از فعالان این بازار به رغم باز نگه داشتن واحد خود، حاضر به فروش نبوده اند. در این خصوص گزارش مذکور، یکی از دلایل این مسئله را روند نزولی بازار بیان می‌کند. 

مهلت ۳ماهه‌ای که برای طلافروشان به سر آمد

در این حال در روزهای اخیر، موضوع ثبت موجودی و اطلاعات طلافروشان در سامانه جامع تجارت مجدد مطرح شده که به نظر می‌رسد بی ارتباط با فضای کنونی معاملات طلافروشان نیست. اصل این ماجرا به دی سال قبل بر می‌گردد که مهلت سه ماهه‌ای برای اجرای تکالیف درخصوص سامانه جامع تجارت در نظر گرفته شد. گزارش خبرگزاری صدا و سیما نشان می‌دهد که در حال حاضر این مهلت به سر آمده و اوایل فروردین هم این قانون از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای اجرا به وزارت صمت ابلاغ شده است. با این اوصاف، یک چالش مجدد مطرح شده است.

مسئله طلافروشان چیست؟

طبق تکالیف سامانه جامع تجارت، دو اتفاق باید بیفتد. اول این که موجودی طلای طلافروشان در این سامانه ثبت شود و از سوی دیگر در فاکتورهای صادرشده، کد ملی مصرف کننده نهایی قید شود. اظهارات بذرافشان رئیس اتحادیه طلافروشان نشان می‌دهد که عمده مسئله موجود، ثبت دارایی فعالان این صنف است. طبق اظهارات مسئولان این اتحادیه چرا باید سرمایه‌ای که چند نسل گشته و به فعالان این صنف رسیده در این سامانه اعلام شود. آن هم در شرایطی که با بروز یک مسئله امنیتی این اطلاعات ممکن است فاش شود و به دست سوءاستفاده کنندگان بیفتد.

سوی دیگر ماجرا چیست؟

در سوی مقابل، باید به ابعاد مختلفی اشاره کرد. اولین موضوع، هدف از ثبت این اطلاعات در سامانه جامع تجارت است. خبرگزاری مهر به نقل از زارع مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت گزارش داد، هدف از ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت، ایجاد شفافیت در بازار به نفع اصناف طلا و جواهر است. چرا که به گفته وی، ازآن جایی‌که‌این صنعت گردش مالی بسیار بالایی دارد، افراد سودجوی بسیاری وارد آن شده‌اند و اقدام به «پول‌شویی» و «فروش کالای تقلبی» می‌کنند.

در این زمینه برادران، معاون وزیر صمت، با اشاره به‌این که ما در گروه‌هایی کالایی موضوع شفافیت را دنبال می‌کنیم، به یک اتفاق قابل تامل در سال گذشته اشاره کرد و گفت: ۵۵۰ واردکننده طلا با تعرفه صفر داشتیم که طی آن بیش از ۲۲.۵ تن طلا وارد کشور شد. با این حال این ابهام وجود دارد که طبق گزارش هایی که به ما رسیده، این طلا وارد شده اما بخشی از آن، به خارج از کشور قاچاق معکوس شده است. به گزارش خراسان، از آن جایی که‌این تسهیل در رابطه با رفع تعهد ارزی صادرکنندگان مطرح بوده و طی آن، صادرکنندگان کالا می‌توانستند در ازای واردات طلا با تعرفه صفر و فروش به نرخ بازار آزاد (با احتساب نرخ دلار غیر رسمی) بفروشند، در نتیجه شائبه قاچاق طلا به خارج به صورتی که گفته شد، از فساد در این چرخه خبر می‌دهد. برادران با اشاره به اخطارهای صادرشده به برخی از صادرکنندگان اضافه کرد: اگر کسی واردات طلا داشته است اما در زنجیره طلا در سامانه جامع طلا ثبت نکرده باشد و نفر بعد را شفاف اظهار نکند، این حتماً مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا می‌شود. این گونه نیست که دولت رفع تعهد ارزی را از یک کسی در گمرکات بپذیرد. آن فرد ۲۰ درصد از واردات این شمش کسب منفعت کند. بعد این شمش با یک لنج دومرتبه برگردد به خانه اول...

 دومین موضوع به لزوم اطمینان از معتبر بودن طلاهای موجود در چرخه تجاری بر می‌گردد. موضوعی که هم اکنون درباره آن ابهاماتی وجود دارد.

سومین مورد قابل اشاره نیز به موضوع امنیت اطلاعات بر می‌گردد که در این زمینه دهقانی نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اظهار نظر دو شب قبل خود درباره موضوع امنیت اطلاعات گفته است: «تا آنجایی که من می‌دانم  این اتفاق افتاده و امنیت هم برقرار شده است.» وی همچنین تایید کرده که سامانه جامع تجارت با سامانه مودیان مرتبط شده است.در نتیجه‌این امکان به وجود آمده که در صورتی که صورت حساب الکترونیک طبق قواعد سازمان امور مالیاتی صادر و این صورت حساب الکترونیک به سامانه مؤدیان منتقل شود، دیگر عملاً نیازی برای ثبت مجدد آن در سامانه مؤدیان نباشد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • گوشی گلکسی A12 ناچو سامسونگ + قیمت موبایل Samsung Galaxy A12 Nacho
  • جنجال جدید طلافروشان
  • وعده‌ای که پس از یک سال، اجرایی نشده است!
  • گوشی شیائومی 14 SE ماه آینده عرضه می‌شود
  • مرگ موبایل‌ قاپ فراری با شلیک پلیس
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد!
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳/ آیفون ۱۳ چند؟